På dette modul sætter vi fokus på de udendørs måltider og alle de ingredienser der kan findes i naturen. Vi tilbringer naturligvis dagene ude.
Vi skaber læring gennem praktiske aktiviteter koblet med teori, og giver tid og ro til fordybelse.
Indhold på modulet
Det faglige indhold på kurset indeholder bl.a.:
- Hygiejne og sikkerhed.
- At samle ingredienser i naturen.
- Hvordan madlavning og udeliv passer fint til de nye styrkede læreplaner.
- Inspirerende læringsmiljøer.
- Rammer for det udendørs måltid.
- Brug af mange typer bål- og kogegrej, som trangia, Dutch ovne og meget andet
I løbet af ugen vil du som deltager blive stillet overfor flere fordybelsesopgaver, der relaterer sig til din egen praksis og danner grundlag for erfaringsudveksling på kurset.
På ULV spis din baghave vil du som deltager opnå:
- Fokus på spisekammeret i nærområdet, og de muligheder der ligger udenfor havelågen.
- Praksiserfaring i forhold til sankning og forarbejdning af naturens råvarer.
- At bliver fortrolig med forskellige måder at lave mad udendørs, så det nemt kan overføres til egen pædagogiske praksis.
- Erfaringer på egen krop med, hvordan madlavning kan være med til at skabe fortrolighed, samarbejde og fællesskab.
Kursussted og overnatning
kurset vil foregår på Houens Odde Kursuscenter ved Kolding . Der er god plads til at udfolde både teori og praksis. Her finder vi både skov og strand, og derfor bruger vi også disse områder som læringsarena.
Overnatning er som udgangspunkt indendørs på delte værelser, men der er også mulighed for at tage en nat i telt eller hængekøje.