Går du med en drøm i maven om at kunne byde middagsgæsterne på egen hjemmelavet cider, så er dette det helt rette kursus for dig. Her bliver du nemlig guidet igennem hele processen af en erfaren brygger.
Klaus Ankerstjerne Eriksen fra Magtenbølle Honning & Mjød vejleder dig i at lave en cider på dine egne æbler.
Indhold på kurset
På kurset gennemgår vi:
- Specialøllets friske lillebror.
- Æbler renses og presses.
- Undervejs gennemgår vi råvarer og metode: æblesorter, udstyr, sukker og syre samt gær.
- Vi snakker om hygiejne, udstyr, værktøjer, arbejdsmetoder m.v.
- Vi gennemgår, hvordan jeres cider gærer færdigt derhjemme, beregning af alkoholprocent og hvordan i tapper cideren på flasker eller fade
Ved afslutning på dagen får alle deltagere en vejledning i cider-fremstilling med hjem.
Praktisk information
kurset vil blive afholdt på Udby Dyrgaard i vores nye køkken.
Kurset er planlagt til at vare ca. 4 timer fra kl 15-19.
Der vil være lidt forplejning undervejs.